ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ Γ΄ (ΚΒ)
Δευ-Παρ – 7.30-13.05
Τηλέφωνο: 22877732
Τηλεομοιότυπο: 22877706
Μενού

Ιστορικό Σχολείου

Το σχολείο μας

 

Το Γ' Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου πρωτολειτούργησε το 1964. Αφετηρία αυτής της διαδρομής, η ημερομηνία 11/10/1962, οπότε και αγοράστηκε από τη Σχολική Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας η γη, για να κτιστεί το κτήριο του σχολείου. Χρέη προέδρου της Σχολικής Εφορείας εκτελούσε τότε ο κύριος Θεμιστοκλης Δέρβης. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο ανέλαβε να εκπονήσει ο αρχιτέκτονας του Υπουργείου Παιδείας, κύριος Πεύκιος Γεωργιάδης.Τα εγκαίνια τέλεσε ο πρώτος Υπουργός Παιδείας της Κύπρου, κύριος Κωνσταντίνος Σπυριδάκης.

Η επίσημη ονομασία που δόθηκε στο σχολείο ήταν "Γ' Μικτό Καϊμακλίου" αφού ήταν ανάμεσα στα πρώτα σχολεία που δέχθηκαν παιδιά και των δύο φύλων. μέχρι εκείνη την εποχή, αγόρια και κορίτσια φοιτούσαν σε διαφορετικά σχολεία: αρρένων και θηλέων.

Πρώτος διευθυντής του σχολείου ανέλαβε ο κύριος Θωμάς Συμεωνίδης, με 457 παιδιά. Οι αριθμοί, όμως, των παιδιών ακολουθούσαν μια αυξητική πορεία κι έτσι, τη σχολική χρονιά 1972-1973 το Γ' Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου χωρίστηκε, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, σε δύο κύκλους. Πρώτη διευθύντρια στον Κύκλο Α' διορίστηκε η κυρία Αθηνά Παπαϊωάννου και στον Κύκλο Β' ο κύριος Γιαννάκης Μιχαήλ.

Τη σχολική χρονιά 2000-2001 δημιουργείται στο σχολείο Εργστήριο Πληροφορικής, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, ενώ τη σχολική χρονιά 2006-2007 εγκαινιάζεται από τον αείμνηστο Υπουργό Παιδείας κύριο Πεύκιο Γεωργιάδη, η Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης. Η αίθουσα χρησιμοποιείται ως Αίθουσα Εκδηλώσεων, αλλά αξιοποιείται ταυτόχρονα για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του μαθήματος σε ανοικτούς χώρους.

Κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών 2004-2006 πραγματοποιήθηκε στο κτήριο αντισεισμική αναβάθμιση.

Κατά την παρούσα σχολική χρονιά το σχολείο λειτουργεί με 167 μαθητές. 

Προσπάθεια όλων παραμένει πάντοτε η συνέχιση και η εντατικοποίηση των προσπαθειών, ώστε το ακριτικό σχολείο Γ' Καϊμακλίου να συνεχίσει να προσφέρει αλλά και να βάζει ένα μικρό στερεό λιθαράκι στην ευρύτερη κοινωνική δομή του τόπου μας.